Att tänka på när du ska flytta ut

Vad får jag inte glömma när jag ska flytta? Att börja planera sin flytt i tid är ett bra råd som underlättar när du ska flytta. Följ våra råd när du ska flytta ut från din lägenhet så minskar du stressen och flytten går enklare. Undrar du något är du välkommen att höra av dig!

Tänk på flyttstädningen! Och var noggrann! Om du inte städat ordentligt kommer du få betala en tråkig, och ofta saftig summa för städ. 

Säg upp din lägenhet i tid

Det vanliga är att uppsägningstiden är tre månader så var ute i god tid när du ska säga upp din hyresrätt. 

Besiktningar

Vi på Tranemobostäder vill kunna bestämma tid och datum för att göra en förbesiktning när du sagt upp din lägenhet. Det betyder att vi vill se om det finns åtgärder vi måste göra innan nästa hyresgäst kan hyra lägenheten. När din uppsägningstid är slut vill vi boka en ytterligare tid för slutbesiktning. Vilket betyder att du har tömt och städat din lägenhet med förråd när vi besiktar. Du behöver inte betala för normalt slitage men större skador kan du bli skyldig att betala.

Se över dina avtal och abonnemang

Vilka abonnemang ska flyttas med eller sägas upp när du ska flytta? För att få el behöver du ett elnätsavtal. 
Kan du flytta med befintligt bredband eller behöver du säga upp det? Hör gärna av dig till oss om du har frågor om el eller internetabonnemang. 

Skriv dig där du bor

Enligt lag måste du vara folkbokförd där du bor. Om du inte gör någon flyttanmälan, eller inte flyttar till eller bor på adressen som du har anmält, så kan det vara ett folkbokföringsbrott. Det gör du på Skatteverket.se

Flytta din hemförsäkring

För att säkerställa att du är rätt skyddad så är det viktigt att du flyttar din hemförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag och se till så att försäkringen gäller för ditt nya hem från dagen då du flyttar in. 

Uppdatera din adress

För att få posten till din nya lägenhet behöver du anmäla din nya adress hos Adressändring. Där kan du också beställa eftersändning av din post.

Anmäl din flytt till Skatteverket

Gör en flyttanmälan till Skatteverket så snart du känner till flyttdatum för att ändra din folkbokföringsadress. På så sätt uppdateras din adress till myndigheter och andra instanser. Adressen måste ha anmälts till Skatteverket inom en vecka efter att du har flyttat in på din nya adress.

Boka flytthjälp

När det väl är dags för flytt kanske vänner och familj kan hjälpa till med själva flytten? Skaffa flyttkartonger och börja flyttpacka tidigt.

Checklista flyttstäd

Flyttstäda lägenheten Att flyttstäda på egen hand tar lång tid så tänk på att avsätta tid för städningen. För att flyttstädningen ska bli godkänd behöver du tömma, avfrosta och stänga av kyl och frys. Spisen och fläkten ska också rengöras. Glöm heller inte att städa förråd och balkong. Här har vi samlat våra bästa tips i en checklista för flyttstädning.

Lämna tillbaka alla nycklar

Glöm inte nycklarna! När du lämnar lägenheten och låser dörren för sista gången är det viktigt att hyresvärden får tillbaka alla nycklar till lägenheten, tvättstugan och förrådet.


Adress
Tranemobostäder AB
Moavägen 12
514 32 TRANEMO

TranemoB logo neg