Får jag göra om?

Korta svaret är ja, till viss del. Här nämner vi vad du kan få tillåtelse att göra i din lägenhet. Kom ihåg att vi bara tillhandahåller hyresrätter och att allt måste återställas när du flyttar ut och vara fackmannamässigt utfört. Vi är alltid glada om du hör av dig till oss innan du börjar.


 
 
 

Det här får du fixa hemma hos dig
Som hyresgäst hos Tranemobostäder har du möjlighet att måla och tapetsera i din lägenhet, och göra i ordning din balkong eller uteplats. Tänk på att det ska vara fackmannamässigt utfört, dvs det ska vara rätt material och hålla samma kvalitet som ex. licensierade målares arbete. Det är särskilt viktigt att tänka på om du ska göra arbetet själv. Kontakta oss innan du sätter igång, så kan vi ge dig lite tips och råd om det som du vill göra.


Måla och tapetsera
Måla och tapetsera får man göra på egen bekostnad, så länge som det är fackmannamässigt utfört (rätt material, korrekt och snyggt utfört). Det är särskilt viktigt att tänka på om du ska göra arbetet själv. Om det inte är fackmannamässigt utfört, blir du skyldig att återställa lägenheten eller blir ersättningsskyldig, om vi måste göra om jobbet. Det gäller också om du valt udda färger och mönster. Observera att fönsterfoder, dörrfoder, socklar, lister och element endast får målas i s0502y(vit). Taken målas alltid i helvit helmatt.


Balkong eller uteplats
På balkongen får man gärna lägga konstgräs, en matta eller trätrallar. Däremot får du inte lägga fasta golv som till exempel klinkers. Du får plantera i krukor, sätta upp balkonglådor på insidan av balkongräcket och sätta upp hyllor, men inte montera fast dom. Har du några funderingar på annat som du vill göra? Kontakta oss först, så kan vi diskutera din idé!


Adress
Tranemobostäder AB
Moavägen 12
514 32 TRANEMO

TranemoB logo neg