Image

Underhållsprojekt

VI MÅLAR OCH GÖR FINT!

Sedan en tid tillbaka är våra målare igång ordentligt. Vi kommer löpande att utföra måleriarbeten i våra fastigheter - i gemensamma utrymmen och lägenheter.

I de flesta fall genomför vi behövliga underhållsarbeten i lägenheterna i samband med att en lägenhet får en ny hyresgäst. Det händer också att vi under en hyresperiod målar eller byter golv. Det är besiktningarna och underhållsbehovet som styr.

 

DALSTORP

Uppgraderingen av tvåvåningshusen på Torgvägen fortsätter. Under 2019 byttes tak och fönster på Torgvägen 1 och fönstren på Torgvägen 3. Nu är det dags för takbyte på Torgvägen 3. Arbetet startar under kvartal 1, sannolikt i mitten av mars om vädret tillåter.

2019 gjordes takbyte på Furuvägen 1.

Med nya fönster och nya tak blir husen tätare, där draget från otäta fönster försvinner. Boendekomforten övar och husen blir dessutom mer energieffektiva.

Under våren kommer fasaden på Musseronvägen 10 att målas.

 

TRANEMO - SELAHAVET

Under januari monterades det nya miljöhuset i vårt nya område, Selahavet. Vi kommer att utvärdera huset noggrant och har förhoppningar att de moneringsfärdiga och underhållsfria miljöhusen skall kunna användas i fler områden.

 

TRANEMO - SOLGÅRDSGATAN

Under våren kommer ytterdörrar och entréer på Solgårdsgatan 17, 19 och 21 att målas.

 

LÄNGHEM

Den vackra gamla fastigheten på Hagagatan 6 i Länghem kommer att få nytt tak. Taken på balkongerna kommer att bytas liksom garageportarna.

Arbetet beräknas starta kvartal 2.

 

GRIMSÅS

På Grimsbogatan 2-10 i Grimsås byttes fönster och fasader på baksidan av fastiheterna 2019. 2020 kommer fönstren att bytas på framsidan. Fasaden på framsidan är i bra skick och kommer att behållas.

 

AMBJÖRNARP

På Svanvägen 2,4 och 6 i Ambjörnarp kommer vi att byta både fönster och tak, för att öka energieffektiviteten i husen. Med tätare fasader och fönster med högre så kallade U-värden blir boendekomforten dessutom högre. Vi passar också på att reparera fasaden och måla.

Vi räknar med att starta projektet i kvartal 2.

 

NITTORP

På Idrottsvägen 9 i Nittorp bor man i villa - fast i hyresrätt. Fönster kommer att bytas och ett nytt kök installeras. Vi passar också på att byta golv och måla.