Välkomstpresent av blomma och honungsburk

INFLYTTAT! Vi planerar för en eventuell etapp 2

Rådde Gärde, Radhusvägen 3 i Länghem

För alla men med särskilt erbjudande för dig som uppnått pensionsåldern.
I fastigheten Rådde Gärde på Radhusvägen 3 i Länghem är alla åldersgrupper välkomna, men åtta av de sjutton lägenheterna är till för personer över 65 år.  

OM HUSET

 • 17 lägenheter i hyresrätt (1 -3 rok)
 • Fyra plan med hiss
 • Lägenhetsförråd i källaren
 • Samtliga lägenheter har p-plats
 • Låg energianvändning
 • Solceller på taket, som förser fastigheten med el

OM LÄGENHETERNA

 • Öppen planlösning
 • Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare
 • Golv i ekparkett och klinkers
 • Målade väggar i ljus kulör
 • Fönsterbänkar i sten
 • Inglasad balkong (en lägenhet har uteplats)
 • Bredband med valfritt TV-utbud
Bopärm

Hyresgästerna på Rådde Gärde fick inte bara en blomma och en honungsburk som inflyttningspresent utan även vår alldeles nya bopärm.

Bekvämt boende för ett aktivt liv
Rådde Gärde är ett boende där alla kan leva ett aktivt liv – oavsett ålder eller rörlighet. Husen är helt tillgänglighetsanpassade, vilket till exempel innebär att det inte finns några trösklar i lägenheterna, att badrummet är rymligt, att alla lägenheter kan nås med hiss och att dörrarna är bekvämt breda och att entrén har porttelefon och dörröppnare. Den inglasade balkongen blir ett trivsamt extrarum och kan användas under en stor del av året. 

 

Bo medgemenskap
Som en extra möjlighet, enbart för de boende på Rådde Gärde, tillhandahåller Tranemobostäder i denna fastighet en lokal för gemenskap. I lokalen finns ett kök med möjlighet att sitta ner och umgås med sina grannar.

 

Så här ställer du dig i vår kö
För att kunna söka en av de åtta lägenheterna reserverad för personer över 65 år räcker det att en av de sökande, som ska stå på kontraktet, har fyllt 65 år. Man behöver också vara registrerad i Tranemobostäders bostadskö, vilket är gratis och går lätt att göra på boplatssverige.seSe hur du går tillväga för att registrera dig under Hyresgäst/Lediga lägenheter.

 

Vi hade inflyttning i april
Radhusvägen 3 är inflyttad och klar, men är du intresserad tipsar vi dig om att sätta upp dig i kö. Ibland blir en lägenhet ledig och vi planerar för en eventuell andra etapp på Radhusvägen 5. 

För att hyra en lägenhet på Rådde Gärde gäller samma uthyrningsregler och inkomstkrav som för våra övriga lägenheter. Läs mer i vår Uthyrningspolicy (pdf). En kontroll görs också för att se att du inte har några betalningsanmärkningar. När lägenheterna publiceras för uthyrning gör du en intresseanmälan genom att gå in på boplatssverige.se eller ringa kundservice - välj det sätt som passar dig bäst.

Fördelningen av lägenheterna

 1. Åtta av de sjutton lägenheterna erbjuds i första hand till personer fyllda 65 år, som finns i vår lägenhetskö.
 2.  I ett andra steg, om inte alla åtta lägenheterna har blivit uthyrda, inkluderas även sökanden som inte är fyllda 65 år. Inom varje grupp går vi, precis som vanligt, efter hur länge man varit registrerad i vår bostadskö. 
 3. När någon av de åtta lägenheterna för personer fyllda 65 år blir tom erbjuds den ånyo enligt samma fördelningsprinciper, det vill säga i första hand till personer som är 65 år eller äldre.

 

Exempel på planskisser 1-3 RoK
De tre ettorna är i olika storlekar; 25 kvm, 35 kvm och 37 kvm. Tvåorna och treorna är lika stora (54,5 kvm respektive 69,2 kvm) och har i stort sett samma planering. Det som skiljer är balkongens placering, som beror på var i huset lägenheten finns.

1 RoK

2 RoK

RoK 3

Intresserad? Kontakta oss!
Vill du bo i vårt nybyggda hus i Länghem är du välkommen att sätta upp dig i kö. Läs mer om hur det går till att hyra en lägenhet hos oss under Jag vill hyra/Så här går det till. Du kan också kontakta Kristina på telefon
0325-58 68 50 eller mejl langhem@tranemobostader.se.Är du intresserad men inte just nu? Vi planerar för en eventuell etapp 2 och undersöker därför intresset. Hör av dig till oss!

Utsikt mot kyrkan från 4e våning (Februari 2021)