Image

Lövängen-Selahavet etapp 1

Vi bygger 18 nya lägenheter i Lövängen-Selahavet
Mellan Lövstagatan och Lövängsgatan i Tranemo bygger vi 18 fina hyresrätter. Det blev tvåor och treor i enplans radhus och tvåplans loftgångshus. Första inflyttning är beräknat till slutet juni 2019.

Hyresrätterna har hög standard med öppen planlösning och parkett i alla rum, förutom i hallen där det är klinkers. Badrummet är helkaklat och utrustat med tvättmaskin och torktumlare. I köket finns hällspis, inbyggnadsugn och diskmaskin. Alla lägenheter har förråd liksom balkong eller uteplats. Har du bil kommer den att stå väl skyddad i en carport med uttag för motorvärmare.

 

Grönt boende
Det är inte bara naturen som gör boendet i Lövängen-Selahavet grönt. För första gången kommer vi att utrusta våra hus med solceller, för att kunna producera grön el till de 18 hyresrätterna. Och i samtliga carportar är det förberett för laddplatser till elbilar.

 

Namnet Selahavet
Sellahavet är inte obekant för Tranemobor. Namnet är gammalt. Den mest tillförlitliga källan säger att det på platsen fanns en liten bäck som hette Selabäcken. Även namnet Selabäcksmaden finns på gamla kartor. Kommunen beslutade därför att kalla området Selahavet.