Image

Radhusvägen 3, Länghem

Bekväma hyresrätter med möjlighet till trygghetsboende

Våren 2020 startar vi byggnationen av ett flerfamiljshus med 17 hyresrätter, ettor, tvåor och treor, i Länghem. Huset byggs i fyra plan med flera kilometers utsikt från de övre planen.

Första inflyttning beräknas till mars 2021.

Projektet är ett samarbete med Tranemo kommun och ger möjlighet till trygghetsboende för de som önskar.

Fastigheten kommer att vara omgiven av grön­områden med utsikt mot bland annat vattentornet i öster.

Tvärs över Radhusvägen kommer efterträdaren till Solbacken att byggas, ett vård- och omsorgs­boende med restaurang. Här kan man äta lunch och träffa grannar. På nya Solbacken kommer också trygghetsvärden att finnas. I samråd med de boende organiserar trygghetsvärden aktiviteter.

Image

OM HUSET

 • 17 lägenheter i hyresrätt (1 -3 rok)
 • Fyra plan med hiss
 • Lägenhetsförråd i källaren
 • Samtliga lägenheter har p-plats
 • Möjlighet till trygghetsboende
 • Låg energianvändning
 • Solceller på taket, som förser fastigheten med el

OM LÄGENHETERNA

 • Öppen planlösning
 • Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare
 • Golv i ekparkett och klinkers
 • Målade väggar i ljus kulör
 • Fönsterbänkar i sten
 • Inglasad balkong (en lägenhet har uteplats)
 • Bredband med valfritt TV-utbud

Exempel på planskisser 1-3 rok

De tre ettorna är i olika storlekar; 25 kvm, 35 kvm och 37 kvm. Tvåorna och treorna är lika stora (54,5 kvm respektive 69,2 kvm) och har i stort sett samma planering. Det som skiljer är balkongens placering, som beror på var i huset lägenheten finns.

Planskisser över våningsplanen

På planskisserna över våningsplanen kan du se hur de olika lägenheterna är placerade i huset och i vilka väderstreck som till exempel fönster och balkonger är riktade. Det första våningsplanet skiljer sig åt från våningsplanen två, tre och fyra som är likadana.

Våningsplan 1

Våningsplan 2-4

Med utsikt över Länghem

Från plan tre och fyra kommer man att ha en hänförande utsikt på flera kilometer. Både över samhället och över den omgivande naturen.

Vy mot norr

Vy mot norr

Om att bo i trygghetsboende

Trygghetsboenden är vanliga men tillgänglighetsanpassade lägenheter. Boendeformen vänder sig till äldre personer och hyran bekostas av hyresgästen. I Länghem kommer minimiåldern för att bo i trygghetsboende vara 70 år. Man söker lägenheter i trygghetsboende på samma sätt som vilken lägenhet som helst till skillnad från ett vård- och omsorgsboende som är biståndsbedömt.

En grundsten i ett trygghetsboende är tillgången till en gemensamhetslokal, den sociala gemenskapen och hyresgästernas engagemang. En trygghetsvärd arbetar ett antal timmar i veckan och har en central funktion i de sociala aktiviteterna.

Exempel på hyror (varmhyra)

1 rok 35 m2  4 940 kr per månad
2 rok 55 m2  6 800 kr per månad
3 rok 68 m2  8 020 kr per månad

 

Hyrorna är ännu inte förhandlade med hyresgästföreningen och är därför ungefärliga.
Individuell mätning på varm- och kallvatten. Varje hyresgäst har sitt eget elabonnemang.

Kort historik över Länghem

Länghem har en lång historia med fornlämningar från stenåldern. Namnet Länghem har ett medeltida ursprung och förekom redan 1327, då som Langeem. Rådde gård, norr om orten Länghem, har brukat samma mark i flera hundra år. Man finns med på kartor redan på 1700-talet och har förmodligen legat där längre än så.

Intresserad? Kontakta oss för att sätta upp dig i kö

Läs mer om hur det går till att hyra en lägenhet hos oss. Du kan också kontakta Kristina och Sandra på telefon 0325-58 68 50 eller mejl langhem@tranemobostader.se.
 
Vill du bo i vårt nya hus i Länghem rekommenderar vi dig att sätta upp dig i kö. Vi har redan många som är intresserade.